Blog

0

VIOLENTELE DIN CAPITALA !

Am vazut cu totii cum in ultimele doua zile dar in special aseara au avut loc acte de violenta comise de catre o parte dintre manifestantii stransi in Piata Universitatii din Bucuresti si de catre jandarmi.
Ati vazut cu totii cum strada a fost transformata intr-un camp de batalie intre doua armate ce poarta un razboi de multi ani: jandarmeria romana vs suporterii echipelor de fotbal.
Cine a castigat: nimeni. Cine a pierdut : noi toti.
Ce au fost mai ilegale caramizile aruncate de manifestanti care au lovit jandarmii sau bastoanele jandarmilor care au lovit manifesatntii pasnici.
Pe la majoritatea posturilor TV li s-a plans de mila jandarmilor care au fost raniti in veritabilele lupte de strada insa toti au uitat un lucru exercita o meserie periculoasa pe care ei singuri au ales-o si pentru care SUNT PLATITI. Jandarmeria reprezinta o forta de represiune de obicei si mai rar o forta de pastrare a ordinii si linistii publice. Daca nu vor sa se supuna niciunui risc sa-si aleaga o alta meserie. Pentru riscul pe care-l suporta sunt platiti culmea chiar de cei care au incasat bastoane de la ei aseara.
Am vazut intradevar persoane care au aruncat cu pietre catre fortele de ordine si am vazut o reactie identica a jandarmilor care: au lovit persoane care manifestau pasnic, au lovit persoane cazute la pamant, au lovit persoane care nici macar nu participau la miting, au retinut de asemenea persoane care se aflau la distanta de mitingul respectiv – exact cum reactioneaza si la meciurile de fotbal. Si atunci ne mai intrebam de ce acest razboi intre ei si suporterii de fotbal (o parte a lor). Spre exemplu unul dintre componentii trupei HARA a primit o amenda de 200 de lei aseara in timp ce se afla in …. Piata Romana. De ce? Inchipuiti-va ca acele abuzuri ale jandarmilor le intalnim la fiecare meci de fotbal si atunci incepem sa intelegem reactia suporterilor chiar daca nu o sustinem.
Exista vreo lege care sa legitimeze un jandarm sa exercite acte de violenta asupra unei persoane care manifesteaza pasnic in piata? Cu siguranta ca nu exista.
Daca jandarmii vor sa fie respectati si ei la randul lor trebuie sa respecte oamenii si sa nu uite PIATA UNIVERSITATII NU ESTE STADION DE FOTBAL.
Daca nu le place cum sunt tratati atunci sa-si analizeze propriul comportament iar daca nu le convine sa treaca in agricultura unde este nevoie de forta de munca pe ogoarele patriei.
Este regretabila afirmatia reprezentantului jandarmeriei romane de la conferinat de presa care a aratat ca jandarmii cand intervin nu fac nicio diferenta intre manifestantii pasnici si cei violenti prin urmare sunt batuti la gramada: femei, barbati, copii ce iese in fata bastonului. Individul ar trebuie premiat pentru sinceritatea lui si pentru deserviciul pe care-l face institutiei la care lucreaza.

PANA ACUM ESTE EGALITATE IN LUPTA DINTRE JANDARMI SI SUPORTERI .
A.G.

Recomanda

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply