Blog

0

LEGEA PRIVIND NOUA TAXA DE POLUARE INTRA IN VIGOARE IN 3 ZILE.

LEGEA PRIVIND NOUA TAXA DE POLUARE INTRA IN VIGOARE IN 3 ZILE.

Astazi a fost publicata in Monitorul Oficial Legea privind noua taxa de poluare.

Ea va intra in vigoare peste 3 zile si prevede in principiu scaderea cu pana la 25% a taxei datorate.

Noua taxă de poluare “va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă”.

Prin noua forma a legii unul dintre scopurile urmarite de catre legiuitor este stoparea proceselor prin care platitorii taxei au solicitat restituirea acesteia in instanta si au castigat. Principalul motiv invocat in aceste spete a fost acela al tratamentului diferentiat al legii fata de masinile cumparate din afara tarii in comparatie cu cele cumparate din tara. De altfel CEDO in mai multe hotarari a aratat ca prin forma veche a legii se instituie o discriminare a tranzactiilor cu autoturisme din tarile UE catre Romania fapt inacceptabil.

Solutia Guvernului simpla: sa plateasca taxa inclusiv pentru masinile cumparate din tara si pentru care nu s-a achitat niciodata taxa.

Astfel nea Gheorghe care doreste sa-si vanda Dacia lui din 1999 cu suma de 1000 de Euro va avea de plata o taxa de poluare de …. 2000 de Euro. Bafta!
A.G.

Recomanda

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply