Blog

0

Legea privind masacrarea cainilor NECONSTITUTIONALA

Curtea Constitutionala a decis ce era corect, respectiv ca: legea care prevedea posibilitatea eutanasierii cainilor fara stapan este ANTICONSTITUTIONALA = ILEGALA.

In realitate este vorba despre o lege ce a fost promovata numai cu scopul de a acumula capital electoral respectiv, de a atrage de partea celor ce au promovat-o acea parte a populatiei care doreste omorarea acestor animale din motive mai mult sau mai putin intemeiate.

Nimeni nu neaga problema reala pe care o reprezinta cainii fara stapan in Romania, insa nu poti de asemenea nega lipsa de actiune a organelor statului in ultimii peste 20 de ani, fapt ce a dus la aparitia acestei situatii si a permis perpetuarea acesteia pana in prezent.

Cu siguranta trebuie facut ceva insa nu in aceasta modalitate (omorare) si in niciun caz in pripa, asa cum ne-au obisnuit autoritatile noastre pentru ca rezultatul nu ar fi cel scontat.

Daca s-ar fi dus la bun sfarsit acum 8 ani, campania de sterilizare a cainilor fara stapan, acum nu am mai fi vorbit despre un fenomen ci despre cateva cazuri izolate care erau foarte usor de rezolvat. Ca exemplu din 2006 un prieten are grija de 12 caini. I-a sterilizat pe toti si acum dupa 6 ani au mai ramas 7 restul au murit in timp datorita varstei o moarte naturala. Ganditi-va daca acum 8 ani erau sterilizati toti cainii din Romania cati am mai fi avut acum pe strazi?

Omorarea cainilor fara stapan este o solutie primitiva demna de un stat din lumea a 3 a ce nu poate fi acceptata in Romania. Solutia propusa de guvernanti se bazeaza pe 2 criterii: costuri minime, castiguri maxime (voturi). Moralitatea legii sau imaginea creata de zeci de oameni care vor fugari cainii pe strazii si prin parcuri sub privirile ingrozite ale copiilor nu preocupa pe nimeni pentru ca ei, copii, nu voteaza, inca. (la ce nevoie este de voturi nu m-ar mira ca in curand sa voteze si minorii, mai usor de cumparat)

Consideram decizia CC ca fiind una oportuna !
A.G.

Recomanda

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply