Eliminarea acordului vecinilor la stabilirea sediului social/profesional la bloc.


Dosarul Colectiv aproape de final la prima instanță.

Eliminarea acordului vecinilor la stabilirea sediului social/profesional la bloc.

În data de 18.12.2019, Parlamentul României – Camera Deputaților, a aprobat un proiect de lege prin care s-a eliminat din prevederile actelor normative, obligația de a prezenta la înmatricularea (modificarea sediului social) unei societăți comerciale sau la constituirea altor forme de prestare de activități cu caracter comercial (persoane fizice autorizate, etc) acordul vecinilor direct afectați (plan vertical si orizontal), adică al proprietarilor ale căror apartamente se învecinează cu cel unde se stabilește sediul social.

Prevederea este valabilă doar pentru înființarea (modificarea sediului social) al societăților care nu vor desfășura niciun fel de activitate la sediul social.

Prevederea este binevenită având în vedere dificultățile cu care s-au confruntat de-a lungul timpului societățile care își stabileau sediul social (fără activitate) la bloc, unde se găsește întotdeauna un vecin care nu vrea să își dea acordul pentru stabilirea sediului social, acesta neînțelegând că în realitate nu se modifică nimic în spațiul vizat.

Mai multe informații vom avea după ce legea va fi promulgată de către Președintele României și va fi publicată în Monitorul Oficial.