Prezentarea Societaţii


Societatea Civilă de Avocaţi „Gîrjoabă şi Mateescu” a luat fiinţă prin decizia Baroului Bucureşti la data de 01 iulie 2006. Încă din primul an de activitate Societatea a desfăşurat un spectru larg de activităţi de asistenţă şi reprezentare juridică, servicii de consultanţă în materie comercială, de executare silită, financiar fiscală, drept civil şi dreptul familiei, drept administrativ, drept societar, recuperare creanţe ş.a.m.d., oferindu-le clienţilor săi în primul rând seriozitate şi competenţă.

Ambii asociaţi au o vastă experienţă în domeniul juridic, înainte de a fonda această societate de avocaţi ei desfăşurându-şi activitatea în cadrul structurilor specifice ale Ministerului de Finanţe, respectiv în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Această activitate s-a materializat de-a lungul anilor în intrumentarea a câteva mii de dosare în instanţele de judecată de toate gradele, inclusiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea Constituţională, în acordarea de consultanţă şi asistenţă juridică Serviciilor specializate din cadrul instituţiei, contribuabilior în clarificarea problemelor fiscale, etc.

Seviciile pe care SCA „Gîrjoabă şi Mateescu” le oferă clienţilor săi sunt menite de a-i ajuta pe aceştia să se descurce mai uşor în jungla legislaţiei şi birocraţiei din România, să se simtă mai protejaţi de acţiuni care le pot aduce prejudicii, să aibă o mai mare stabilitate economică, financiară şi de afaceri. De asemenea, societatea asigură pentru clienţii săi un acces mai facil la instrumentele pe care legea română le pune la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice în vederea asigurării exerciţiului drepturilor lor.

Servicii Oferite

Societatea Civilă de Avocaţi „Gîrjoabă şi Mateescu” vă stă la dispoziţie cu activităţi de asistenţă şi reprezentare juridică, servicii de consultanţă în materie comercială, de executare silită, financiar fiscală, drept civil şi dreptul familiei, drept administrativ, drept societar, recuperare creanţe, etc.

Asistenţa şi reprezentarea în modalităţile arătate mai sus se face în baza unei convenţii de asistenţă juridică. Această convenţie, sau contract, poate fi încheiat punctual, pentru fiecare acţiune în parte, cu încasarea onorariilor aferente, sau poate avea carcater permanent – contract de tipul „abonament”, cu plata lunară.

Contractele pot fi încheiate în forma tipizată, pe formularul pus la dispoziţie de către Baroul Bucureşti, caz în care se specifică tipurile de consultanţă acordate, sau în formă separată, cu clauze care să reglementeze specific fiecare detaliu în parte.

Istoric


  • 2017 - Am depășit plafonul de 2000 de contract de asistență și reprezentare juridică încheiate cu clienți care au solicitat servicii de specialitate
  • 2011 - După 5 ani definitivat profesional - ambii parteneri pot pune concluzii la toate instanțele
  • 2010 - Ne-am mutat sediul din Bdul. Timișoara nr. 8 la actualul sediu
  • 2007 - Am pus la dispoziția clienților noștri persoane juridice posibilitatea de a beneficia de servicii de asistență, reprezentare și consultanță juridică pe bază de abonament, în schimbul unei plăți lunare fixe
  • 2006 - Societatea Civilă de Avocaţi Gîrjoabă şi Mateescu a luat fiinţă prin decizia Baroului Bucureşti