Amenzi ROVINIETA – CNADNR!


Tot mai multi clienti ne-au solicitat in ultima vreme sprijinul, urmare a unor amenzi pe care le-au primit de la CNADNR (Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România) pentru faptul că sunt proprietari ai unor autoturisme, care au circulat fără a avea achitată rovinieta, cu toate că în fapt nu mai erau proprietarii autoturismelor, la momentul săvârşirii presupusei contravenţii.

De fapt, clienţii noştrii au înstrăinat acele autoturisme iar cumpărătorii nu au înscris autoturismul pe numele lor, iar din evidenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise şi Cărţi de Identitate Vehicule) se radiază de pe numele vânzătorului automat odată cu înregistrarea lui pe numele cumpărătorului. Însă dacă acest cumpărător nu înmatriculează autoturismul pe numele său el rămâne tot pe numele vânzătorului şi prin urmare toate amenzile îi vor fi aplicate vânzătorului, având în vedere că baza de date cu privire la proprietatea autoturismelor este cea deţinută de DRPCIV şi preluată de CNADNR.

La vânzare radierea se face numai de la organul fiscal.

Din păcate dacă aţi primit un asemenea proces verbal de contravenţie trebuie contestat în termenul legale de 15 zile de la comunicare, şi de asemenea să ataşaţi dovada înstrăinării autoturismului: contract de vânzare-cumpărare, factură, proces verbal de scoatere din evidenţă de la organul fiscal.

De asemenea să notificaţi CNADNR că nu mai sunteţi proprietarul autoturismului ataşând la notificare şi actele menţionate mai sus.

Dacă CNADNR va continua să vă trimită amenzi trebuie să acţionaţi în instanţă pe cumpărător şi DRPCIV (pentru opozabilitate) şi instanţa să dispună radierea autoturismului din evidenţe de pe numele dumneavoastră.

Sperăm că acest articol va fi util unora dintre dumnevoastră.